/


 

 

A Pèndulum creiem que la experiència real de tocar i experimentar és un bon camí d'aprenentatge. En el Cau del Científic proposem tàctiques pràctiques i la creació de ginys per explicar ciència, i ho farem sota una idea: el diàleg entre el fenomen i objecte. I també tenint present els valors que volem transmetre.

CAU'S DE CIENTÍFIC REALITZATS  

Diumenge 20 de març 2016 amb "Raku Workshop" 

A diferència de la cocció tradicional, utilitzem un forn de gas i coem les peces ràpidament a 950ºC. I en aquest punt les traiem del forn i les deixem refredar sobre serradures, fulles, perquè es produeixi una atmosfera reductora que crearà a les peces efectes processals difícils de controlar o aconseguir amb qualsevol altra tècnica ceràmica. I això és el que fa que aquesta tècnica sigui tan emocionant!!.


Diumenge 7 de febrer 2016 amb "Matèria Lluminosa"

El vam dedicar a l'experimentació amb la llum (per celebrar l'Any internacional de la Llum). El Marc Boada va començar amb la xerrada "Història de la llum i les lupes". Després vam construir el nostre propi Kapnoscopi, o caixa de fum, per experimentar amb els principals fenomens òptics a l'aula. Després de dinar vam realitzar una sessió pràctica sobre l'ús del kapnoscopi!

 


Diumenge 18 d'octubre 2015 amb "Com portar la ciència a l'escola, a casa, o al carrer"

Tècniques de comunicació, l'art del conferenciant, on el Marc Boada fa un repàs sistemàtic a tot allò que els comunicadors necessitem dominar per enriquir el nostre discurs. Vam fer un taller manipulatiu centrat en el cartró com a matèria primera, i amb ell vam construir un escalfador termosolar. Després de dinar i comentar, vam analitzar pedres com a matèria pedagògica, i es proposà la creació d'una Litoteca a l'aula. Finalment vam realitzar l'experiment espectacular de la reducció de la malaquita per obtenir-ne el coure metàl·lic!